Priča o vrhunskoj hrani
Gastronomska ponuda restorana Ribnjak temelji se na ribljim specijalitetima s
vlastitih ribnjaka i na vrhunskim steakovima iz vlastitog uzgoja.
Iznimno smo ponosni na kvalitetu ribe iz vlastitog uzgoja šaran, som, smuđ od
kojih pripremamo riblje specijalitete: riblji paprikaš, šaran na rašljama,
perket od soma, som sa žara s majčinom dušicom, smuđ u bijelom luku .
Pripremi hrane pristupamo s puno brige i posvećenosti detaljima kako bi vaše
zadovoljstvo bilo potpuno.
Posebnost u našem restoranu je ponuda steakova odležanih u komori za suho
sazrijevanje.
Meso nakon suhog zrenja okusom je miljama daleko od okusa mesa koje je
vlažno sazrijevalo.
Tijekom suhog zrenja meso odležava u komori dry age u kojoj se održava
temperatura do 2 C, vlažnost do 80 %i cirkulacija zraka.
Ovim postupkom meso se mijenja na nekoliko načina ; meso gubi vodu čime se
pojačava njegov okus.
Enzimi u mesu razbijaju vezivno tkivo mesa i ono postaje mekše.
Kod suhog zrenja i bakterije imaju bitnu ulogu, pa tako aroma mesa postaje
puno intezivnija i pomalo orašasta.
Naše iskusno osoblje pruža personalizirani pristup svakom događaju i pomoći
će vam u organizaciji izbora hrane i pića. Naša kuhinja će vas oduševiti
vrhunskim specijalitetima i hranom koja se priprema od svježih i pomno biranih
namirnica.